De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Carmen Verheul

Al toen ik 13 jaar was, sjouwde ik met een loodzware bandrecorder door de stad om mensen te interviewen voor de radio. Ik maakte bij Radio Weesp een jongerenprogramma en droomde stilletjes van de landelijke radio. Met trilhandjes interviewde ik als jong meisje mijn grote Avondspits-held Frits Spits. Eén van mijn vragen was: hoe kan ik bij de NOS komen? Twintig jaar later zat ik naast hem. Als NOS-nieuwslezer bij Radio 2.

Geen dag hetzelfde. Wat een baan!

Mijn liefde voor radio zit diep. Voor nieuws ook. Niet verwonderlijk, met een persfotograaf als vader, die mij al jong meesleepte van brand naar krakersrel.

Nu ben ik namens de NOS de vaste nieuwslezer bij Radio 2. Iedere ochtend schuif ik aan bij de dj's voor het laatste nieuws. In een studio waar van alles gebeurt. Geen dag hetzelfde. Wat een baan!

*