De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Joost Vullings

Na mijn studie politicologie begon ik in 1996 als stads- en raadsverslaggever bij Het Leids Nieuwsblad.  Schrijven voor 30 guldencent per regel!? Een mooie tijd, maar ik wilde graag naar radio of televisie. (en iets meer geld) Daarom ben ik in 1997 begonnen als stagiair op de Haagse redactie van NOS Radio. De plek waar de besmetting plaatsvond met het Haagse politieke virus. Ongeneeslijk, maar heerlijk! Direct na die stage kon ik aan de slag op de binnenlandredactie in Hilversum. Daar leerde ik het ouderwetse degelijke redactiewerk.  Maar Den Haag bleef trekken.

Pim Fortuyn kwam op en sindsdien is het nooit meer rustig geweest in Den Haag

Eind 2001 maakte ik de overstap. Paars II viel kort daarna. Pim Fortuyn kwam op en sindsdien is het nooit meer rustig geweest in Den Haag. Het werk als radioverslaggever stelde mij in staat getuige te zijn van één van de meest turbulente periodes in onze parlementaire geschiedenis. Iedere keer, dachten mijn collega’s en ik, het kan niet gekker. Maar dat kon dus wel. Boeiend & vermoeiend . Inmiddels mag ik onregelmatig plaatsnemen achter de presentatiemicrofoon bij NOS Met het Oog op Morgen en bij het NOS Radio 1 Journaal. En soms ben ik ook weleens thuis. 

*