De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Amber Brantsen

Altijd álles willen weten. Zo begon het. Mijn ouders werden er soms gek van. En dus moest er in groep 5 een spreekbeurt over ‘het nieuws’ komen. In het kader van participerende journalistiek vond ik dat een bezoek aan Omroep West daarbij hoorde. Daarmee was mijn eerste proefuitzending van het TV West-nieuws ook meteen een feit. Ik was verkocht.

Mijn studie Bestuurskunde in Leiden ben ik als een buitenbeentje doorgekomen. Daar waar iedereen een functie op een ministerie of een politieke post ambieerde, wilde ik juist aan de andere kant zitten. Vraagtekens zetten bij politieke keuzes. Beleidsfalen aan het licht brengen. En context geven aan nieuwe wetten en regels. Zodat door al die bomen het bos zichtbaar zou worden.

"de vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken"

Via de lokale en regionale omroep ben ik bij de NOS terechtgekomen. Eerst als stagiaire, later werd ik redacteur en radionieuwslezer. Als co-host van het NOS Radio 1 Journaal mag ik nu elke werkdag de luisteraar wakker maken met het nieuws. Dat is spannend en persoonlijk. En ja, ook lekker op tijd. De wekker gaat om 03.45 uur. Maar bovenal is het een groot voorrecht, want de vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken.

*