De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Frank Renout

Frank Renout werkte al vijftien jaar in de journalistiek toen hij in 2004 de kans kreeg om correspondent te worden. "Ik vind het een soort bekroning op je journalistieke werk, als het om een baan in New York ging, had ik het ook gedaan", vertelde hij eerder aan de NCRV-gids. "Ik sprak bijna geen Frans; heb alleen twee jaar Frans gehad op de middelbare school. Daarom heb ik een week bij de nonnen in Vught gezeten waar ik zeven dagen, dag en nacht, Frans moest spreken. Ik heb vooral interviews en telefoonnummers geoefend. 

De rellen in de buitenwijken van Parijs, in 2005, zijn me altijd bijgebleven

We wonen in een klein dorp met zestig huizen. We vieren dorpsfeesten mee en eten en borrelen regelmatig met de buren. Ik denk dat de integratie redelijk is geslaagd. De rellen in de buitenwijken van Parijs, in 2005, zijn me altijd bijgebleven. Er werd gevochten, auto’s werden in brand gestoken… Ik heb er een aantal nachten doorgebracht en ben ook bekogeld met brandbommen. Ik ben er ongeschonden vanaf gekomen, maar het heeft diepe indruk gemaakt.”

bron: NCRV-Gids

*