De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Arjen van der Horst

"Als jonge student wist ik het al: ik wilde buitenlandcorrespondent worden. Het grote avontuur begon in 1996 toen ik met mijn maatje Bram Vermeulen naar Johannesburg trok. We kwamen aan in het Nieuwe Zuid-Afrika. Het land had net zijn eerste vrije verkiezingen gehad, apartheid was voorbij en Mandela was president. Magische tijden. Bram zou uiteindelijk blijven in Zuid-Afrika. Ik leidde een  paar jaar een zwervend bestaan dat me in vijf continenten bracht.

In 2007 was mijn eerste echte correspondentschap. Ik streek neer in Londen voor de NOS en Trouw. Na acht jaar in Groot-Brittannië kwam een lang gekoesterde droom uit. Ik vertrok met mijn gezin naar Washington DC voor de NOS en Nieuwsuur. Met de overwinning van Trump is dit zonder twijfel mijn krankzinnigste en interessantste periode uit mijn correspondentschap. Loving every minute of it."

*