De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Henrik-Willem Hofs

Jarenlang was ik de enige werknemer van NOS Bureau Rotterdam, met een bureautje midden op de redactie van de regionale omroep RTV Rijnmond. Daarvandaan volgde ik voor de NOS het Rotterdamse nieuws op de voet – bijvoorbeeld vanaf het stadhuis, vanuit de Kuip of de haven – en vaak in samenwerking met mijn collega's van Rijnmond en het ANP.

Een geboren en getogen Rotterdammer ben ik niet: geboren ben ik in Haarlem (1973), en getogen in Dirksland op Goeree-Overflakkee. Mijn studie Communicatiewetenschap deed ik in Nijmegen. Daarna wilde ik graag weer naar het westen.

Eigen nieuws als eerste brengen geeft me een kick

Bij groot nieuws leef ik op. Eigen nieuws als eerste brengen geeft me een kick. De strandrellen in Hoek van Holland, de nasleep van de brand bij Chemiepack, spannende verkiezingen op het stadhuis... Mooie herinneringen en wapenfeiten.

Ik ben dol op de stad Rotterdam: de dynamiek, de afwisseling, de mensen. Toch kan ik me ook nog wel verbazen over de rauwheid, de armoede en de vervuiling.

Sinds 2015 is  Hilversum mijn standplaats weer. Bij NOS Nieuws houd ik me vooral bezig met de berichtgeving over milieu-aangelegenheden.

*