De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Bart Kamphuis

Net zoals bij veel collega’s liep mijn loopbaan niet rechtstreeks van de schoolbanken naar de journalistiek. Weliswaar bezocht ik de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, maar dat was vooral omdat ik niet goed wist wat ik anders zou moeten doen. Bovendien bood de AvdJ-propedeuse destijds een korte weg van de havo naar de universiteit. Ik ging echter dóór na het eerste jaar, de AvdJ  bleek een leuke en nuttige opleiding. Maar met het diploma in de hand wist ik het nog niet helemaal zeker en bracht enkele jaren door als voorlichter en pr-functionaris in de gezondheidszorg.

In Suriname begon mijn NOS-loopbaan

Uiteindelijk werd het definitief de journalistiek in Suriname, waar ik in 1992 voor één jaar naar toe zou gaan; het werden er zes en in Suriname begon mijn NOS-loopbaan als freelance-correspondent voor het Radio1Journaal. Terug in Nederland belandde ik op de sociaal-economische redactie (dat heette toen nog zo) van het Radio1Journaal – economie vond ik een leuk vak op de havo. En ik zit er nog steeds naar tevredenheid, hoewel ik graag inval op de buitenland- of binnenlandredactie. Vanuit mijn correspondentschap voel ik mij thuis bij schrijven en radio-maken. De laatste jaren ben ik mij ook gaan toeleggen op televisie. En ik fotografeer graag.

*