De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Hans van Loozenoord

Motorfietsen spelen sinds mijn prille jeugd (bouwjaar 1952) een belangrijke rol in mijn leven. Omdat ze mooi en spannend zijn. Na het diploma HBS-A haperde de beroepsopleiding en daar konden twee jaar universiteit (Psychologie en Engels) niets aan veranderen.

Als Grand Prix-correspondent voor motorvakbladen en kranten in binnen- en buitenland betekende het eerste optreden voor de NOS een geweldige doorbraak. Dat gebeurde tijdens de TT van Assen in 1985. Ze waren nogal verrast in Hilversum dat ik 500cc-winnaar Wayne Gardner achter een grote pils vandaan trok en live in de uitzending van Langs de Lijn haalde.

Per jaar rijd ik zo’n 10.000 km op de motor, waarvan minimaal één grote reis naar mijn geliefde Italië

NOS Studio Sport benaderde mij in 1997 en sindsdien is het een nog groter plezier om voor een professionele, serieuze zender over de motorsport te vertellen. Ook al blijven de mogelijkheden binnen de huidige commerciële contracten beperkt, waardoor de TT bijna automatisch het jaarlijkse journalistieke hoogtepunt is. In de loop der jaren is de motocross aan mijn pakket toegevoegd en indien gewenst doe ik graag een Formule 1 Grand Prix voor de radio.

Sinds 1985 schrijf ik naslagwerken over de wegracesport. Per jaar rijd ik zo’n 10.000 km op de motor, waarvan minimaal één grote reis naar mijn geliefde Italië. Met een collega, want mijn vrouw durft niet bij mij achterop. Zelf sporten? Ja natuurlijk, iedere week joggen en tennissen, maar niet te fanatiek, anders blijft er geen tijd over om te lezen, met name over geschiedenis.

*