De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Wouter Walgemoed

Als jonge jongen was ik al erg in radio geïnteresseerd. Net als veel collega’s in het vak maakte ik mijn eerste radioprogramma’s op de zolder van het ouderlijk huis.

Na de opleiding Journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle heb ik bij diverse regionale en landelijke omroepen van mijn hobby mijn werk mogen maken. In 2009 kwam daar ook de NOS bij, eerst als redacteur en nieuwslezer bij 3FM en later ook op andere radiozenders.

Mensen snel, correct en met toegankelijke teksten op de hoogte brengen

Het leukste aan mijn werk vind ik het ombouwen van belangrijke, leuke en/of vaak ook gecompliceerde verhalen tot toegankelijke nieuwsberichten. Luisteraars in een paar minuten op de hoogte brengen van het nieuws, in begrijpelijke taal maar zonder de nuances uit het oog te verliezen. Dat blijft elke dag een interessante uitdaging, waarbij soms één woordje het verschil kan maken.

De meest memorabele momenten in mijn NOS-carrière zijn de momenten van groot laatste nieuws, zoals de ramp met vlucht MH17. Het begint met één zinnetje informatie waarmee je de studio in gaat en in de loop van de uren praat je de luisteraars steeds verder bij over de gebeurtenissen. Dan voel ik het meest het belang van mijn werk: mensen snel, correct en met toegankelijke teksten op de hoogte brengen.

*