Max van Weezel

Presentator NOS Met het Oog op Morgen
"Nieuws, de achtergronden bij het nieuws, maar wel zo veel mogelijk vanuit een oorspronkelijke invalshoek, dat is mijn passie "

Meneer De Zoeten, mijn leraar Nederlands op de middelbare school, zei dat ik de journalistiek in moest. Ik mag hem dankbaar zijn: ik heb mijn veertigste verjaardag in het vak inmiddels gevierd en ik geniet er nog elke dag van. Vind maar eens een baan waar je je met alles mag bemoeien en elke vraag mag stellen die bij je opkomt!

Het grootste deel van die vier decennia sleet ik op de Haagse redactie van Vrij Nederland. Later kreeg ik de kans mijn jongensdroom (bij de radio!) waar te maken, als redacteur en presentator van onder meer In de Rooie Haan, Spijkers met Koppen, het NOS Radio 1 Journaal, Argos en – niet te vergeten – NOS Met het Oog op Morgen.

Nieuws, de achtergronden bij het nieuws, maar wel zo veel mogelijk vanuit een oorspronkelijke invalshoek, dat is mijn passie. Het Oog legt zich daarop toe. Daarom rij ik nog steeds elke zaterdagavond fluitend naar het Media Park.