De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Max van Weezel

Meneer De Zoeten, mijn leraar Nederlands op de middelbare school, zei dat ik de journalistiek in moest. Ik mag hem dankbaar zijn: binnenkort vier ik mijn veertigste verjaardag in het vak en ik geniet er elke dag van. Vind maar eens een baan waar je je met alles mag bemoeien en elke vraag mag stellen die bij je opkomt!

Nieuws, de achtergronden bij het nieuws, maar wel zo veel mogelijk vanuit een oorspronkelijke invalshoek, dat is mijn passie

Het grootste deel van die vier decennia sleet ik op de Haagse redactie van Vrij Nederland. Later kreeg ik de kans mijn jongensdroom (bij de radio!) waar te maken, als redacteur en presentator van onder meer In de Rooie Haan, Spijkers met Koppen, het NOS Radio 1 Journaal, Argos en – niet te vergeten – NOS Met het Oog op Morgen.

Nieuws, de achtergronden bij het nieuws, maar wel zo veel mogelijk vanuit een oorspronkelijke invalshoek, dat is mijn passie. Het Oog legt zich daarop toe. Daarom rij ik nog steeds elke zaterdagavond fluitend naar het Media Park.

*