De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Willemijn Hoebert

Als student aan de Universiteit van Wageningen, waar ik in 2002 afstudeerde in Meteorologie en Luchtkwaliteit, dacht ik niet dat de functie van NOS-weerpresentator iets voor mij zou zijn. Met mijn hoofd op tv, nee zeg!! En toch ben ik hier alweer sinds 2010 aan het werk. Eigenlijk bij toeval.

Na mijn studie wilde ik verder leren op het gebied van communicatie en gezondheidszorg en zo kwam ik bij een farmaceut terecht. Maar na zes jaar begon de meteorologie weer te kriebelen en ben ik voor WeerOnline gaan werken. Dat bedrijf had destijds een data-contract met de NOS.

Tot mijn verrassing wilden ze me hebben!

Daar zochten ze op een gegeven moment een tijdelijke invaller voor het weerteam. Meteorologen van WeerOnline konden een screentest doen, maar daar hoorde ik niet bij, vond ik. Toch kwam de vraag of ik ook auditie wilde doen. Ik zei ja, maar meer met het idee van “Dan zie ik de NOS eens van binnen!” Tot mijn verrassing wilden ze me hebben! Ik moest er wel even over nadenken. Uiteindelijk zei ik ja en daar heb ik geen seconde spijt van gehad!

Het is dan ook een vreselijk interessante en uitdagende baan die, net als het weer, zeer veranderlijk is! Het is superleuk om van het weer een goed verhaal te kneden, geschikt voor radio en tv en begrijpelijk voor eigenlijk iedereen, van 4 tot 104 jaar!

Iedere dag ga je er weer helemaal voor, met never a dull moment! Het klinkt een beetje vreemd, maar ik voel het als een eer mijn werk zo te kunnen doen!

*