De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Rivkah op het Veld

Mijn journalistieke carrière is een beetje in de verkeerde volgorde verlopen. Ik begon op mijn zeventiende met een bijbaantje achter de autocue van NOS Studio Sport. Pas toen ik er al werkte, bedacht ik me wat ik allang had kunnen weten: ik wilde de journalistiek in.

Een opleiding Media & Cultuur aan de universiteit volgde, en langzaamaan kwam ik op de plek die ik wilde: ik werd redactie-assistent, regieassistent, verslaggever bij NOS Headlines, en deed eind 2012 mee aan een screentest voor presentator van Studio Sport. Tot mijn eigen verbazing kreeg ik de baan.

De sfeer tijdens grote sporttoernooien is er een die je op weinig werkplekken in Nederland zal treffen

Hoe langer ik hier werk, hoe beter ik op mijn plek ben. De sfeer tijdens grote sporttoernooien is er een die je op weinig werkplekken in Nederland zal treffen. Iedereen werkt samen, op de vreemdste tijden, om als groep een mooi programma neer te zetten.

En vooral: iedereen leeft mee. Als er een schaal van Richter was neergezet op de redactie tijdens de gouden olympische medaille van Epke Zonderland in Londen, zouden de getallen je verbazen.

*