Annabelle Zandbergen

Presentator NOS Jeugdjournaal

Mijn allereerste tv-verslag als afgestudeerd journalist maakte ik voor de regionale omroep NH Nieuws. Over een onderzeeër die geveild werd in Velsen-Noord. Het was mijn eerste proefdag, maar eenmaal op locatie was de verkoop al afgerond en niets meer te zien. Toch lukte het, dankzij de welwillendheid van de hoofdrolspelers in dit verhaal, om er een mooi verslag van te maken.

Dat alles altijd net iets anders loopt, je creatief moet zijn en dat overal een verhaal inzit; dat is wat mijn werk zo leuk maakt.

Ik heb veel geleerd door te doen. Tijdens mijn studie Journalistiek maakte ik reportages voor een lokale omroep, liep stage bij de krant en bij een onderzoeksprogramma voor televisie. Na mijn master Politicologie kon ik al snel aan de slag bij NH Nieuws. Nu mag ik werken voor het allermooiste nieuwsprogramma van Nederland: het NOS Jeugdjournaal.

Ik ben blij dat de kopers van de onderzeeër in Velsen-Noord mij niet met lege handen terug naar de redactie hebben laten gaan. Anders had mijn journalistieke carrière misschien wel heel anders gelopen.