Annechien Steenhuizen

Presentator NOS Journaal

Rond mijn veertiende bedacht ik dat ik journalist wilde worden. Ik had daar een romantisch idee bij: vanuit het veld het onrecht in de wereld aan de kaak stellen en zo proberen de wereld een beetje beter te maken voor iedereen. Van dat veldwerk in het verre buitenland is het niet gekomen, maar daar heb ik zeker geen spijt van.

“Ik vind het prettig als een presentator geïnteresseerd is, scherp, integer, professioneel”

Annechien Steenhuizen

Mijn journalistieke loopbaan begon meteen na mijn afstuderen in 1999. Ik had mijn diploma van de School voor de Journalistiek in Utrecht nog niet eens in de hand of ik kon al aan de slag bij RTL Nieuws als redacteur. In de jaren erna heb ik als radioverslaggever en televisiepresentator voor RTV Utrecht gewerkt en een aantal maanden als ‘Jakhals’ bij de De Jakhalzen, een rubriek in het VARA-programma De Wereld Draait Door.

Begin 2009 werd ik presentator van NOS op 3 (voorheen: het NOS Journaal op 3). Na ruim 2,5 jaar ben ik overgestapt naar het NOS Journaal. Sinds mei 2013 presenteer ik het NOS Journaal van 20.00 uur, week op-week af met Rob Trip.

Ik zie de presentator als de boodschapper van het nieuws. Ik vind het prettig als een presentator geïnteresseerd is, scherp, integer, professioneel. Ik denk dat het belangrijk is om als presentator jezelf te blijven en om jezelf te blijven verbeteren.

Iedere dag heb je een klein hoogtepunt wanneer een uitzending die je met collega’s maakt, gesmeerd loopt. Maar ook als je werkt tijdens een grote nieuwsgebeurtenis. Dan gaat mijn bloed sneller stromen.