Ardy Stemerding

Verslaggever NOS Nieuws

Daar zijn waar het gebeurt en dan zo snel mogelijk een verslag maken voor televisie. Of juist de hele dag mogen monteren aan anderhalve minuut journaal. Bijna elke werkdag begint zonder dat ik weet waar die eindigt. En als er dan toch iets gepland staat, loopt het vaak weer anders dan verwacht. Dat is het leven van een verslaggever: altijd boeiend dus.

In 2007 zette ik mijn eerste stappen op de nieuwsvloer van de NOS: ik liep stage op de binnenlandredactie tijdens mijn master Journalistiek. Daarna werkte ik als verslaggever bij RTV Utrecht en bij Vandaag de Dag van WNL. In 2012 kwam ik terug op de nieuwsvloer en werkte ik twee jaar als redacteur binnenland. Sinds begin 2015 ben ik tv-verslaggever.

Het belangrijkst in mijn werk is het vertellen van verhalen. Dat kan live, in een reportage of in een mooi artikel op internet. Mijn doel is het verhaal zo te vertellen dat het mensen bijblijft. Op locatie probeer ik de oren en ogen van de kijker te zijn. Het mooist is dat de verhalen uiteenlopen van zwaardere kost, zoals Nederlandse militairen die worden blootgesteld aan giftige verfstoffen, tot de vrolijkheid op Koningsdag.