Ardy Stemerding

Correspondent Europese Unie, NAVO, België en Luxemburg

In 2022 verhuis ik met mijn gezin naar Brussel. Na drie jaar politieke verslaggeving voor de NOS verruil ik Den Haag voor Brussel. In Den Haag ben ik allesbehalve uitgekeken, maar soms komt een kans voorbij die je niet wil laten liggen. En de ervaring rond het Binnenhof vormt een mooie basis voor het doorgronden van de EU-politiek.

Naar de EU zal tijdens mijn correspondentschap de meeste aandacht uitgaan. Maar het draait niet alleen om de EU; ik maak ook verhalen over België, de NAVO en als het goed is ook een enkele keer over Luxemburg.

In 2007 zette ik mijn eerste stappen op de nieuwsvloer van de NOS; ik liep stage op de binnenlandredactie tijdens mijn master Journalistiek. Eerder was ik verslaggever bij RTV Utrecht en WNL. Sinds 2012 werk ik voor de NOS.

En nu Brussel dus. Niet zo exotisch als Buenos Aires of met dezelfde grandeur als Parijs, maar wel een fascinerende wereldstad in een fascinerend land met heel fijn eten en drinken. Een land dat wij Nederlanders, terwijl we zo dichtbij wonen, vaak nauwelijks kennen. Bijkomend voordeel van deze standplaats: bij een vakantie richting het zuiden heb ik de ring Antwerpen en de ring Brussel mooi vast gehad.