Arman Avsaroglu

Commentator NOS Sport

Als ik mensen vertelde dat ik voetbalcommentator wilde worden bij Langs de Lijn, werd mij altijd verteld: dan moet je beginnen bij lokale en regionale media en hopen dat je op die manier wordt ‘ontdekt’.

Het mooiste vak dat er bestaat

Maar daar had ik nooit zin in. Langs de Lijn was mijn droom, dat programma met die herkenbare tune en die snelle schakelingen waar ik als voetballiefhebber al van heel jonge leeftijd naar luisterde.

Na een stage op de binnenlandredactie van het Journaal, mocht ik bij de NOS blijven en kwam die droom sneller uit dan verwacht. Een door mij aangevraagde test werd enthousiast ontvangen en een paar maanden later zat ik opeens als voetbalcommentator bij RKC – AZ.

Het mooiste vak dat er bestaat, zal iedereen zeggen die in staat is het uit te oefenen. Aanwezig zijn op de plekken waar sport wordt beoefend die een groot deel van de bevolking in zijn greep houdt en dat dan ook nog eens duiden en verduidelijken voor de luisteraar en de kijker.

De hoogtepunten moeten voor mij hopelijk nog komen – ten slotte ben ik nog een beginner in dit prachtige vak – maar het mogen becommentariëren van de finale van het WK voetbal en diverse wedstrijden in de Champions League zal ik alvast niet snel vergeten.