Arman Avsaroglu

Commentator NOS Sport

Niet iedereen heeft het geluk een baan te vinden waarvan je weet: hier zal ik nooit genoeg van krijgen. Maar met het werk als voetbalcommentator heb ik dat gevoel wel. Elke wedstrijd blijft een avontuur, de uitdaging van het spelen met taal en de scherpte die het negentig minuten volgen van een wedstrijd van je vraagt; het verveelt nooit.

Reportages schrijven voor de krant of onderwerpen voorbereiden voor radio of televisie, wat ik deed voor ik als voetbalcommentator aan de slag ging, heeft absoluut ook zijn fraaie aspecten. Maar alles komt voor mij samen in deze baan.

Het getuige mogen zijn van prachtige sport over de hele wereld, maar ook de uitdaging om de kijker en luisteraar op tv en radio inzichten te geven die hen helpt bij het volgen van die sport. En dat ook nog in de wetenschap dat fouten maken funest is. Het zorgt voor een prettige druk, die je dwingt om volledig geconcentreerd jezelf onder te dompelen in een wedstrijd.

Die vereiste scherpte, en de verrassing die de sport altijd weer in petto heeft, zorgt dat elke nieuwe wedstrijd weer een avontuur is. Ik kan alleen maar hopen dat ik dit nog zo lang mogelijk mag blijven doen.