Arno Vermeulen

Commentator NOS Sport

De mooiste werkdag is een dag waarop alles anders verloopt dan je aan de start verwachtte. Het is heerlijk om samen met veel enthousiaste en kundige collega’s op zo’n dag de keuzes te maken en op alle platformen van de NOS onze bijdragen te leveren. Daarin ben ik een voetbaldier, maar volg ook veel andere sporten met grote gretigheid.

Ondanks mijn liefde voor de sport had ik op de School voor Journalistiek niet de intentie, om in de sportjournalistiek te gaan werken, maar het liep anders. Na die opleiding ging ik al snel aan de slag bij de TROS en NOS als verslaggever en commentator. Daarna werkte ik ook als chef, commentator, presentator en verslaggever bij onder andere AVRO, Filmnet, Canal + en WK Producties. Vanaf 1988 mocht ik voor die werkgevers bij veel grote voetbaltoernooien en een paar Olympische Spelen aanwezig zijn.

Ik geef geregeld commentaar, doe aan duiding bij onder andere NOS Sportjournaal en NOS Studio Voetbal en op NPO Radio 1. Als chef heb ik het ook altijd prettig gevonden actief te blijven in het vak. Om geen informatie-achterstand op te lopen en met de collega’s nog steeds met actuele kennis over het vak te kunnen praten. Graag zou ik meer tijd willen hebben om aan research te doen en verborgen gebreken bloot leggen in de sportwereld. De kritische onafhankelijke sportjournalist, die zich niet voor allerlei karretjes laat spannen, maar vinger aan de pols houdt, is onmisbaar om de sportwereld waar nodig te controleren en corrigeren.

Gelukkig is daar bij de publieke omroep zeker aandacht voor.