Astrid Kersseboom

Presentator Radio 1 Journaal

Journalistiek opgegroeid in de regio, bij Omroep Brabant, kwam ik in 1998 bij de NOS, bij de radiobulletins. Mijn eerste bulletin, om 12 uur ’s nachts, is de enige uitzending in mijn carrière die ik twee minuten lang met bonzend hart heb gedaan. Toegetreden tot het gilde van de nieuwslezers, zo voelde het.

Eind 2000 hing er een briefje: Studio Sport zocht presentatoren voor de ochtendjournaals. Drie jaar lang heb ik met veel plezier op die redactie gewerkt. Veel gein, want boys-will-be-boys, maar het zijn wel boys (en girls) die als beesten kunnen werken als het nodig is; met een onvoorstelbare snelheid en accuratesse.

In januari 2004 stapte ik over naar het NOS Journaal. Het presenteren van Koninginnedag was in 2007 eigenlijk een invalbeurt, maar het liep anders. Het koningshuis werd een vast en geliefd onderdeel van mijn pakket. Ik mocht daardoor ook lange uitzendingen op locatie doen, die het uiterste van je vergen. De extreemste voorbeelden zijn Koninginnedag 2009 in Apeldoorn en de inhuldiging, toen we 14 uur op zender waren.

Met het koningshuis ben ik gestopt sinds 1 januari 2022. Vanaf die datum ben ik de vaste presentator van het Radio 1 Journaal, iedere werkdag van 6.00 tot 9.30 uur. Samen met co-host Wouter Walgemoed, verslaggevers, correspondenten en de vele collega’s achter de schermen starten we de dag van vele luisteraars op. Met nieuws, nieuwsgierigheid, duiding en af en toe een glimlach of zelfs schaterlach.