Ayolt Kloosterboer

Verslaggever NOS Sport

Mijn stem zou je kunnen herkennen bij Olympische sporten als zeilen of skispringen. Of van reportages die ik maakte tijdens het WK voetbal in Brazilië.

Ik haal veel voldoening uit het maken van sfeervolle reportages en portretten

Een studie Communicatiekunde aan de RuG en een originele sollicitatiebrief brachten me aan boord van NOS Studio Sport. In 2000 begon ik als beeldredacteur. Sinds 2008 ben ik actief als verslaggever en commentator. Ik haal veel voldoening uit het maken van sfeervolle reportages en portretten. Daarbij ben ik altijd op zoek naar het mooie verhaal of de mens achter de sporter. In mijn filmpjes probeer ik creativiteit en humor te verwerken. Als het kan ondersteund door passende muziek.

Ik ben vaak op pad in binnen- en buitenland. M’n houten zeilbootje ligt daarom werkeloos te wachten aan de steiger. Het mag niet weg, want ik hou van de vrijheid van het water en van ‘open’ landschappen. Dat verraadt ook mijn Groninger roots. Ik kan intens genieten van Hollandsche luchten en die vind je vooral op het Wad.

Alleen ‘s winters waag ik me in de bergen. Sinds 2008 boek ik rond de jaarwisseling de skihut van oud-collega Evert ten Napel in Garmisch Partenkirchen om commentaar te geven bij het nieuwjaarsspringen.