Bart Tuinman

Verslaggever NOS Jeugdjournaal

Net dertien was ik, 11 september 2001. Thuisgekomen van school zie ik mijn moeder geschrokken naar de televisie kijken. ‘Er is iets heel ergs gebeurd’, zegt ze. We volgen samen de rest van de dag het nieuws over de aanslagen in de Verenigde Staten. Het is ook de dag dat ik bedenk wat ik later wil doen; mensen vertellen wat er gebeurt in de wereld.

En dus besluit ik na mijn middelbare school Journalistiek te gaan studeren. Ik was stagiair op verschillende redacties en had bijbaantjes bij de radio. In 2011 begin ik mijn echte werkende leven. Eerst als redacteur op verschillende redacties en later als programmamaker. Na een tijdje kom ik bij het NOS Jeugdjournaal terecht. Een droombaan!

Inmiddels ben ik sinds 2018 te zien bij het programma dat ik vroeger altijd keek. Als verslaggever rij ik het hele land door op zoek naar mooie verhalen. Als presentator van de ochtenduitzendingen mag ik kinderen bijpraten over belangrijke nieuwsgebeurtenissen. En in de podcast van het Jeugdjournaal ben ik te horen over de achtergronden van het nieuws.

Mijn doel is om moeilijke verhalen begrijpelijker te maken. En, waar het kan, ervoor te zorgen dat het natuurlijk ook leuk is om naar te kijken.