Daisy Mohr

Correspondent Arabische wereld

Ik ben per 1 december 2019 de multimediale correspondent voor NOS Nieuws en Nieuwsuur in het Midden-Oosten met als standplaats Beiroet, als opvolgster van Marcel van der Steen.  Eerder was ik al actief als producer en ‘achtervang correspondent’ van Marcel, en daarvoor van Sander van Hoorn.

Ik heb journalistiek gestudeerd in Londen en woon en werk sinds 2002 in Libanon. Als producer en researcher ben ik in  bijna alle landen in de regio geweest. Zo werkrte ik onder meer voor de televisieproducties van Tegenlicht, Floortje Dessing, Sinan Can, Danny Ghosen en Thomas Erdbrink. Op dit moment werk ik niet alleen voor de NOS en Nieuwsuur maar ook voor andere Europese omroepen, zoals de Belgische VRT, DR (Denemarken) en SVT (Zweden). Tussen 2003 en 2010 was ik producer voor RTL4, onder andere voor Conny Mus, en voor die tijd fungeerde ik als Midden-Oostencorrespondent voor onder andere Het Parool.

Ik kijk ernaar uit om nu zelf ‘voor de camera’ te gaan staan: “Na mijn jaren als producent van de nodige televisieverhalen en -series kreeg ik steeds meer zin om ook zelf als correspondent mijn werk voort te zetten. Dat ik dat juist kan doen voor de NOS zie ik als een voorrecht”.