Danny Simons

Verslaggever NOS Nieuws

Terwijl mijn vriendjes op de basisschool worstelden met de vraag of ze brandweerman, agent of piloot moesten worden, wist ik al vrij snel dat ik de journalistiek in wilde. En nog specifieker: bij de NOS.

Om op die plek te belanden, besteedde ik als tiener een groot deel van mijn tijd bij de lokale omroep. Toen ik 14 was, begon ik als vrijwilliger bij Radio Weesp en later ook bij TV Weesp. Daarnaast sorteerde ik voor op een carrière in de landelijke media door een studie communicatiewetenschap aan de VU en een master journalistiek aan de UvA te volgen. 

Tijdens mijn master liep ik stage bij NOS op 3. Dat deed ik net op het juiste moment, want de NOS wilde een merk lanceren voor middelbare scholieren en al snel kwam het verzoek of ik daar na mijn stage bij wilde helpen. Natuurlijk wilde ik dat! Dat merk werd NOS Stories en daarvoor presenteerde ik onder andere de succesvolle eindexamenspreekuren en de langere verhalen op YouTube. Een verhaal over steekincidenten in Rotterdam en omgeving leverde een nominatie op voor De Tegel, de belangrijkste prijs voor journalistiek in Nederland.

Inmiddels werk ik als verslaggever voor de binnenlandredactie. Ik bedien alle platformen: vooral radio, minder regelmatig online en televisie. Die veelzijdigheid levert soms ook een klus op in het buitenland, zoals verslag doen van het WK voetbal in Qatar of van de definitieve uitspraak in het Decembermoordenproces in Suriname. Maar meestal ben ik ergens tussen Groningen en Maastricht te vinden, vaak voor een radioreportage of livegesprek in het NOS Radio 1 Journaal of Nieuws en Co op NPO Radio 1.