Edwin Cornelissen

Verslaggever NOS Sport

De magie van de radio. Die heeft mij eigenlijk al gegrepen toen ik als zeventienjarige jongen de studio bezocht van de lokale omroep in mijn toenmalige woonplaats Rijswijk. Ik sloot mij aan als vrijwilliger, ging Journalistiek studeren en zag mijn liefde voor dat mooie medium alleen maar groeien.

Toen ik direct na mijn studie aan de slag kon op de redactie van NOS Langs de Lijn, kwam voor mij een droom uit. Langs de Lijn… daar luisterde ik als kind al naar. Op de achterbank van de auto, op weg naar een zondagse boswandeling. Ik leefde mee met de opgewonden stemmen, die een voetbalwedstrijd tot een ware thriller konden maken.

Inmiddels ben ik zelf een van de ervaren mensen bij NOS Langs de Lijn. Het redactiewerk heeft plaatsgemaakt voor dat wat ik het allerliefst doe: verslaggeving. Zelf radio maken, op pad gaan met de microfoon. Gebruik maken van geluid en sfeer, om de luisteraar door de boxen mee te nemen naar waar ik ben, naar wat ik meemaak.

En gelukkig heb ik al veel mogen meemaken. Talloze turn- en zwemtoernooien, mijn specialismen. Daarnaast Olympische Spelen, Tour de France, EK en WK voetbal. Met het WK 2014 in Brazilië als hoogtepunt. Een evenement in een land met zó’n eigen sfeer en identiteit. Dat was het walhalla voor de radiomaker.