Edwin van den Berg

Verslaggever NOS Nieuws

26 maart 1990. Dat was mijn eerste werkdag in de journalistiek. Die dag begon ik als verslaggever bij Radio Noord-Holland, inmiddels onderdeel van NH Nieuws. Toenmalig programmaleider Jack Kroes had blijkbaar voldoende vertrouwen om mij, al op mijn derde werkdag, naar Bergen te sturen, waar Ien Dales sprak bij een verkiezingsbijeenkomst. Zo begon het allemaal. In 1990.

Inmiddels werk ik alweer jaren bij voor NOS Nieuws, sinds 2003. En al die tijd op de binnenlandredactie, waar ik begon als bureauredacteur en reportages voorbereidde voor verslaggevers. In 2006 werd ik regio-correspondent voor Amsterdam. Als ‘vooruitgeschoven’ redacteur/verslaggever in de hoofdstad en sinds 2016 ben ik algemeen binnenlandverslaggever. Multimediaal, zoals dat heet, wat betekent dat ik soms ook verslag doe voor het Radio1Journaal en onze online-redactie. Maar voornamelijk maak ik door het hele land tv-reportages voor het NOS Journaal.

Ik heb niet een specifiek aandachtsgebied, maar mijn grote interesse ligt wel bij reportages die mensen raken: van trieste incidenten die het land schokken tot grote demonstraties en protesten. Dicht op de mensen, dicht op hun wereld. Dicht op hun leven. Elke dag weer.