Emma Jackson

Verslaggever Den Haag

Verslaggever zijn op de Haagse redactie van de NOS is wat mij betreft een van de mooiste banen die er is. Het is nooit saai. Ik ben er vaak bij als er grote beslissingen genomen worden. Al sta ik dan wel vooral uren buiten de deur te wachten. Maar even vaak, en soms ook tegelijk, zit ik in stukken te speuren om uit te zoeken hoe een maatregel uitpakt voor mensen. Of te puzzelen op hoe een verhaal in een beeldmontage het beste overkomt.

Daarbij past de positie van de NOS als neutrale nieuwsorganisatie bij mij: ik wil graag begrijpen hoe verschillend er gekeken kan worden naar hetzelfde besluit. Dat ook overbrengen in bijvoorbeeld een verslag van een Kamerdebat, waarin je uren debat terugbrengt tot soms maar één minuut tv, is uitdagend en vind ik ook wel een verantwoordelijke taak.

Ik heb altijd al een grote nieuwsgierigheid gevoeld naar wat er in de maatschappij gebeurt en vond het op school vooral moeilijk om te bedenken welke vakken ik wilde laten vallen. Bij de NOS werk je ook voor verschillende platforms: online, radio en tv. Daarin komt veel samen van wat ik hiervoor deed. Zo werkte ik tijdens en na mijn studie Human Sciences bij de internetredactie van het Parlementair Documentatie Centrum. Later werkte ik tijdens en na mijn Master Journalistiek in Groningen als tv-verslaggever bij de lokale omroep AT5 in Amsterdam – ja, dat betekende flink veel op en neer reizen met de trein- en later werkte ik op de radioredactie van de AVRO.

Het leuke aan de NOS is ook dat er altijd weer wat nieuws te leren is. Ik begon bij de binnenlandredactie als redacteur, stapte over naar de economieredactie waar ik ook als coördinator en chef werkte en ging ten slotte naar de Haagse redactie. Hier houd ik mij het meeste bezig met Landbouw en Volksgezondheid.