Evita Mac-nack

Presentator NOS Jeugdjournaal

Ik heb nooit de droom gehad om journalist te worden. Ik volgde een opleiding aan een dansacademie en in een opwelling schreef ik me in voor de studie journalistiek. Ik heb daar geen seconde spijt van gehad want ik vind het beroep fantastisch. Dat ik elke dag verhalen mag brengen en het grootse nieuwsprogramma voor kinderen presenteer, voelt nog vaak onwerkelijk.

Ik ben bij de NOS terecht gekomen door een stage bij NOS op 3 en ben daarna niet meer weggaan. Toen het Jeugdjournaal op mijn pad kwam, voelde dat als een kans waar ik ontzettend veel van kon leren. Bij het NOS Jeugdjournaal werken, het programma waar ik als kind elke avond naar keek is, voelt nog altijd onwerkelijk. Om samen met een team een programma te maken waar de kinderen van nu naar kijken, zie ik als een eer.

Mijn vuurdoop in de journalistiek was het overlijden van Johan Cruijff in 2016. Ik liep stage bij de Amsterdamse Stadszender AT5 en toen het nieuws naar buitenkwam, maakte ik van dichtbij breaking news mee. De hele uitzending werd twee uur voor het live-gaan omgegooid en ik werd er met een camera op uitgestuurd om een interview af te nemen en moest het materiaal op tijd terugkrijgen op de redactie. De snelheid, de emotie van de man die ik interviewde en het halen van de deadline: magisch. Een ervaring waar ik met trots op terugkijk. Vanaf dat moment was het duidelijk dat ik het goede beroep had gekozen.