Frank Wielaard

Commentator NOS Sport

Als het gaat om radio maken, zie ik mezelf graag als een ouderwetse ambachtsman. Ik heb het geleerd bij de lokale omroep, terwijl ik in mijn dagelijks bestaan internaatjongeren begeleidde naar een leven op eigen benen. 

Na een jaar lokale omroep ging ik freelancen in de regio. Dat veranderde na het eerste tv item dat ik mocht maken bij RTV Oost. Twee jaar later leverde ik mijn vaste contract daar in om te kunnen freelancen voor NOS Langs de Lijn. Dat heb ik, in de loop der jaren in de mix met tv werk, 17 jaar gedaan.

Hoogtepunten zat in de tussentijd. Ik mocht de bijna-medaille van Rick van de Ven tijdens het boogschieten op de Olympische Spelen in Londen in een schitterend decor aan elkaar praten.

Of anders toch de zeven wedstrijden live op TV tijdens het WK in Brazilie. Die kreeg ik een maand voor het toernooi in mijn schoot geworpen. Drie weken rondreizen en topwedstrijden en –spelers kijken en verslaan. Ik denk er met plezier aan terug.

Sinds september 2015 ben ik in vaste dienst als commentator. Dat had het kleine mannetje dat al voetballend op straat wedstrijdverslag deed, nooit durven dromen.