Gert van ‘t Hof

Presentator NOS Studio Sport

Geboren en getogen in de Hoeksche Waard (onder Rotterdam) toog ik op 17-jarige leeftijd naar de School voor Journalistiek in Utrecht. Omdat ik bij Studio Sport wilde werken. Het liep allemaal anders, en toch ook weer niet.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij het Brabants Nieuwsblad, waar ik drie maanden bleef hangen als stadsredacteur Bergen op Zoom. En tijdens de carnavalsperiode maakte ik zo ongeveer de hele krant, maar die werd toch door niemand gelezen.

In dezelfde periode begon ik als weekendkracht op de sportredactie van Radio Rijnmond, de regionale omroep van Zuid-Holland-Zuid. Daar zou ik uiteindelijk tien jaar blijven als presentator van de sportprogramma’s en later op de nieuwsredactie. En weer later ook als presentator/programmamaker bij TV Rijnmond.

Altijd was er de link met sport. Tijdens de Rotterdam Marathon, het ABN Amro World Tennis Tournament, de Wielerzesdaagse en natuurlijk door Feyenoord. Ik presenteerde, vanuit de Kuip, de uitzending rond de UEFA Cupfinale van 8 mei 2002, in de studio naast die van de NOS.

In 2005 was het tijd voor de volgende stap en begon ik een productiebedrijf, waarmee ik circa honderd televisie-uitzendingen per jaar produceerde voor verschillende regionale omroepen.

En toen werd het zomer. Die van 2013. De droom, die min of meer was vergeten dan wel vervlogen, kwam toch uit. Presenteren bij NOS Studio Sport!