Han Kock

Verslaggever NOS Sport

Op zondag 2 april 1995 stapte ik voor de eerste keer het Videocentrum (het kloppend hart van de NOS) in Hilversum binnen. Hans Paulusse, hoofd van de beeldredactie van NOS Sport, wachtte me op bij de portier en gaf me een vluchtige rondleiding langs montagekamers en redactieruimtes. Die zondag – Johan Museeuw won de Ronde van Vlaanderen – keek ik mee met de montage van een competitiewedstrijd van Roda JC.

De jongen die op die zondag z’n entree bij Studio Sport maakte, had maar één droom: verslaggever worden bij het belangrijkste sportprogramma op televisie. Reportages maken en sportevenementen verslaan. Ik kon niet wachten.

Het ging snel. Al in december 1995 verzorgde ik samen met Hans Paulusse het sportjaaroverzicht. Na dat eerste jaar vloog de tijd bij Studio Sport. Inmiddels heb ik over de hele wereld reportages en interviews gemaakt. Of het nou over voetbal, wielrennen, honkbal of schaatsen gaat; over alles, iedereen en overal valt een verhaal te vertellen. En dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Ik kan zeggen dat de droom van die jongen die op die zondag in april ’95 bij Studio Sport kwam binnenstappen, is uitgekomen.

Oh ja, Roda JC speelde die zondagmiddag tegen NEC en verloor met 3-1.