Hasan Coşkun

Verslaggever NOS Nieuws

Als kind groeide ik op in de Haagse Transvaalbuurt en de Schilderswijk. Mijn favoriete plek was de videotheek op de Paul Krugerlaan waar ik wel zo’n beetje alle films heb gehuurd. Ik raakte in de ban van de kracht van beeldtaal en de oneindige mogelijkheden om zo verhalen te vertellen. Echter, in mijn omgeving was er niemand met een beroep in de journalistiek of de creatieve sector. Ik moest mijn eigen weg vinden.

Vanuit mijn passie voor het vertellen van verhalen ben ik begonnen als verslaggever bij Omroep West. Daar maakte ik breed kennis met het vak doordat ik werd ingezet als verslaggever, itemregisseur, camerajournalist en editor. Bij Omroep West mocht ik de wijk in om in reportages verhalen te vangen van mensen die ik zelf nooit terugzag op tv.

Later ben ik onder meer werkzaam geweest bij de AVRO, NTR, AT5 en RTV Noord-Holland. Daar werd ik geïnspireerd door de samenwerkingen met talloze creatieve collega’s. Ondertussen volgde ik een Master Journalistiek aan de Media Academie in Hilversum. Hier leerde ik mijn inspiratie om te zetten in concrete ideeën. 

 In 2017 ben ik aan de slag gegaan bij NOS Binnenland. Als verslaggever krijg ik de kans om heel uiteenlopende verhalen te vertellen over mensen uit alle lagen van de bevolking. Nog steeds haal ik veel plezier uit het zoeken naar de sterkste manier om tot de kern van een verhaal te komen. Een mooi beeldverhaal zegt meer dan duizend woorden.