Henry Schut

Presentator NOS Sport

Ik ben bij Studio Sport terecht gekomen via mijn Opleiding Journalistiek in Zwolle. In 1999 mocht ik er stage lopen. En nog net voor de eeuwwisseling werd ik aangenomen als beeldredacteur. In de loop der jaren kwamen daar klusjes als voice-over bij. Dat ontwikkelde zich tot vaste voice-overs bij het schaatsen en een item in Studio Voetbal, het voetbaloverzicht van het weekend.

Sinds augustus 2005 presenteer ik programma’s bij NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn. Ik maakte op een maandag in augustus 2005 ’s middags mijn debuut op televisie en dezelfde dag, ’s avonds, op de radio.

Een belangrijke reden waarom ik zo van mijn werk hou, is dat de afwisseling zo enorm is. Een uurtje radio op dinsdagavond, de grote zondag-uitzending van NOS Langs de Lijn, de Eredivisie, het Sportjournaal, Nieuwsuur, de Champions League, een schaatsweekend, een groot evenement als het WK voetbal of de Olympische Spelen; elk programma heeft zijn eigen aanpak, uitdaging en dynamiek.

Als mijn persoonlijke hoogtepunten beschouw ik de Olympische Spelen van Londen in 2012, de Winterspelen van Sotsji in 2014, Studio Brasil in 2014 en de radio-uitzendingen die ik sinds 2007 bijna jaarlijks heb gedaan na het NOS│NOC*NSF Sportgala op Radio 1.