Jeroen Elshoff

Commentator NOS Sport

Het mooiste aan mijn vak van voetbalcommentator vind ik het avontuur dat daarbij komt kijken. Vooral de grote toernooien zijn ervaringen die je je leven lang bijblijven. In hoog tempo reis je dan van de ene wereldstad naar de andere. En naar het bijbehorende stadion uiteraard. De WK’s in Zuid-Afrika, Brazilië en Frankrijk zijn voor mij toernooien om nooit te vergeten.

De altijd onverwachte gebeurtenissen in de sport zijn voor een commentator ook uitdagingen die het spannend maken. Vaak loopt een wedstrijd net even anders dan hoe we het hebben bedacht in de voorbeschouwing. Soms gebeuren er nog dingen in de slotfase die een wedstrijd volledig op z’n kop zetten, zoals de wonderbaarlijke goal van Wout Weghorst tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK na tien minuten blessuretijd,

Ik hoop dat ik de mensen thuis op de bank op een prettige manier informatie kan geven bij dit soort sportmomenten. Bij mij begon de droom om radio- en tv-commentator te worden bij het luisteren naar een tape-opname van commentator Jack van Gelder in 1988. Ik mag het nu al doen sinds 2008 en heb er nog lang geen genoeg van.