Jeroen Gortworst

Verslaggever NOS Stories

Bloednerveus was ik, toen ik voor het eerst binnenkwam om te solliciteren bij de NOS. Ik had nog geen ervaring in de journalistiek, maar gelukkig werd ik wel aangenomen voor een stage. Inmiddels heb ik letterlijk op elke verdieping van het gebouw gezeten, van de nieuwsredactie tot die van sport en van de afdeling evenementen tot de radio. Maar de combinatie tussen mijn baan als verslaggever voor NOS Stories en nieuwslezer op de radio, vind ik het leukste tot nu toe.

“Dat ik daar zelf voor in de auto mag springen en het ook nog eens in beeld mag vertellen, vind ik een grote eer”

Jeroen Gortworst

Ik vind het ontzettend mooi om voor NOS Stories nieuws te maken voor middelbare scholieren. Het is een doelgroep die lastig te bereiken is, want waarom zouden ze naar dat ‘saaie’nieuws kijken? Toch bereiken we ze massaal via Instagram en YouTube. Het is een uitdaging om elke dag precies de goede verhalen uit te kiezen en die ook nog op een aansprekende manier te vertellen. Onze redactie steekt een hoop research in eigen onderzoeksverhalen. Dat ik daar zelf voor in de auto mag springen en het ook nog eens in beeld mag vertellen, vind ik een grote eer.

Het is tof om die langere research-diensten bij NOS Stories af te wisselen met het snelle nieuws op de radio. Daar veranderen de bulletins elk uur. Een verhaal waar we ’s morgens groot mee openen, kan een paar uur later misschien wel niet meer in het bulletin zitten, omdat er ander belangrijk nieuws is. Als ik achter mijn computer het bulletin in elkaar zet, voelt het alsof ik de wereld overvlieg in een paar minuten. Van grote buitenlandse brandhaarden tot schitterende positieve verhalen in eigen land. En die probeer ik dan allemaal zo goed mogelijk een plekje te geven in het bulletin. En de adrenaline die vrijkomt zodra de lamp rood kleurt, werkt lekker verslavend.