Jeroen Stomphorst

Presentator NOS Studio Sport

Sinds de zomer van 2005 ben ik één van de presentatoren van NOS Studio Sport. Behalve op tv presenteer ik ook geregeld NOS Langs de Lijn op Radio 1. Voordat ik bij Studio Sport kwam, werkte ik al zeven jaar bij de radio. Eerst bij – toen nog – het NOS Radionieuws, daarna bij het 3FM nieuws, tegenwoordig NOSop3.

Dat was een bijzondere periode, met een klein clubje verzorgden we op onze eigen manier het nieuws voor 3FM. Daar ook maakte ik de meest bizarre dag mee van mijn leven, toen Pim Fortuyn op onze stoep werd doodgeschoten. We stonden in het oog van de storm en deden er verslag van.

Werken bij NOS Studio Sport betekent iedere dag bezig zijn met iets dat mij al van jongs af aan fascineert. Als presentator ben je de laatste schakel in een lange keten. Je moet met de juiste woorden, de juiste toon en het juiste gevoel het sportnieuws brengen, en uiteraard de juiste vragen stellen.

Bij Studio Sport rollen we van het ene evenement in het andere, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Werken op locatie, met een plek vlak langs het veld of de baan, is het mooiste dat er is. Erbíj zijn. Het WK hockey in Den Haag, de NK’s marathon op natuurijs, het ABNAMRO Tennistoernooi; het zijn maar een paar van de vele hoogtepunten. Ik hoop dat er nog vele zullen volgen.