Jeroen Tjepkema

Presentator NOS Journaal / Nieuwslezer NOS Nieuws

Sinds 2000 werk ik met veel plezier bij de NOS. Ben begonnen als redacteur en nieuwslezer bij het NOS Radionieuws en in 2006 is daar ook het presenteren van de tv-bulletins bijgekomen. Al tijdens mijn studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam werd ik gegrepen door de journalistiek en werkte ik al voor verschillende radiostations. Na mijn studie besloot ik er ook mijn ‘echte’ werk van te maken.

Bijzondere momenten bij de NOS zijn natuurlijk als er groot nieuws binnenkomt. Zo las ik het radionieuws op 11 september 2001 en was ik in de tv-studio toen de tsunami in Japan plaatsvond en toen bekend werd dat prins Friso was overleden.

Een groot deel van Nederland luistert of kijkt op dat moment naar jou. Dat betekent dat je veel moet improviseren en dus heel zorgvuldig je woorden moet kiezen en tegelijkertijd journalistieke keuzes moet maken, wat het werk extra spannend maakt.

Voor de NOS zit ik ook in de NOS Taalcommissie, waarin ik me vooral bezighoud met de uitspraak en schrijfwijze van buitenlandse namen. Via mijn Twitter-account ben ik hierover altijd te benaderen!

Om stoom af te blazen speel ik in het NOS bedrijfshockeyteam, ik tennis, roei of lees. Verder zing ik bij het Groot Concertkoor Amsterdam dat twee keer per jaar optreedt.