Joris van Poppel

Verslaggever NOS Nieuws

Als TV-verslaggever voor de binnenlandredactie versla ik nieuws groot en klein. Ik heb reportages gemaakt over overstromingen, aanslagen en protesten, maar ook over kermissen, carnaval en het Songfestival. Die verscheidenheid aan onderwerpen maakt het werk – en het nieuws – zo aantrekkelijk.

Van huis uit ben ik politicoloog. Het liefst maak ik verhalen over de invloed van de politiek op het dagelijks leven. Wat een Haags besluit betekent op straat. Of hoe een probleem in de samenleving juist niet wordt opgepakt in de politiek.

Ik studeerde politicologie in Amsterdam, journalistiek in Rotterdam. Ik ben geboren en getogen in Tilburg, maar heb ook veel in het buitenland gewoond. In Wales en Spanje, voor mijn opleiding. En in België, waar ik direct na mijn studie terecht kwam. In Brussel schreef ik de eerste jaren voor het Algemeen Dagblad en werkte ik voor Radio 2. TV-maken leerde ik vervolgens in Hilversum op de buitenlandredactie.

In 2009 ging ik terug naar Brussel, nu voor de NOS. Als correspondent kreeg ik de kans om België op tv in al zijn facetten te laten zien. Van de ellenlange regeringsformatie en de perikelen rond het koninklijk huis tot talloze reportages en zomercolumns over speciaal bier, de Rode Duivels en de vervallen infrastructuur. Groot nieuws waren de aanslagen in Brussel en Parijs en de nasleep daarvan. Net als het EU-nieuws dat ik met de collega’s van NOS bureau Brussel coverde, zoals de financiële crisis, de vluchtelingencrisis en de Brexit.

Sinds 2017 maak ik als binnenlandverslaggever in Nederland nieuwsverhalen. Urgente verhalen vaak die laten zien wat er in de samenleving speelt en waar het mis gaat. Tegelijkertijd wil ik ook oog houden voor mooie reportages en kleine verhalen die een glimlach bij de kijker achterlaten. Al het nieuws, groot en klein.