Mark Brasser

Commentator NOS Sport

‘Wanneer ik wilde beginnen met mijn stage?’, vroeg de stagiaire die ik zou opvolgen. 30 december of 6 januari? Ik koos voor de 30e, blij als ik was dat ik bij Studio Sport in de keuken mocht kijken. Hoe eerder, hoe beter. Vijf dagen later stond ik vlak voor Erica Terpstra op De Bonkevaart en zag ik Henk Angenent de vijftiende Elfstedentocht winnen. Wat als ik ‘6 januari’ had gezegd?

Het gevoel dat ik toen had, heb ik nog altijd. Vooraan staan. Erbij zijn. Daar zijn waar het gebeurt. Dat is wat Studio Sport voor mij betekent. En gelukkig kreeg ik in de jaren die volgden vaak de kans om ‘vooraan te staan.’

Ik was in Olympisch Athene, zag Maria Sjarapova op Roland Garros haar ‘career Slam’ voltooien, genoot van de sfeer op Wimbledon en gaf commentaar in Ahoy. Iets waar ik als achtjarige, toen ik voor het eerst met m’n ouders naar het ABN AMRO Toernooi ging, alleen maar van kon dromen.

Ik interviewde Federer, Nadal en Murray. Sprak met de zilveren Mia Audina. En zag Li Jiao de Top12 winnen en Europees kampioen worden.

Vooraan staan. Erbij zijn.
Dat is voor mij de NOS.