Marleen de Rooy

Verslaggever Den Haag

Mijn interesse in de politiek was er altijd al. Maar pas toen ik in Den Haag ook echt aan de slag ging, zag ik hoe omvangrijk de besluiten zijn die hier genomen worden; van hypotheekregels tot pensioenen, van de prijs voor benzine tot opvanglocaties voor asielzoekers.

Na mijn studie International Business Administratie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik een jaar in Sydney gewerkt bij een financieel bedrijf. Een geweldige tijd, maar ik werd vastbesloten om de rest van leven anders in te richten. Ik deed een Master International Journalism in Londen. Daar ontmoette ik de beste journalisten, hoorde ik de meest avontuurlijke verhalen en zag ik wat ons verbond: de ambitie om het verhalen te vertellen die alle mensen zouden moeten weten. Die ambitie drijft mij nog steeds.

Ik ging aan de slag bij het Financieel Dagblad, en 2 jaar later kreeg ik de kans om bij de NOS aan de slag te gaan. Sinds 2017 werk ik op de politieke redactie van de NOS en volg ik vooral de onderwerpen die gaan over werk, de hoogte van uitkeringen en belastingen. Eigenlijk komt daar voor mij bijna alles samen; en alles wat de mensen zekerheden geeft.