Martijn Bink

Verslaggever NOS Nieuws

Ooit kregen we op de lagere school de opdracht om te tekenen wat we later wilden worden. Ik tekende een poppetje met een camera en een microfoon. Op jonge leeftijd wist ik dus al dat ik journalist wilde worden. Logisch dat ik na de middelbare school naar de School voor Journalistiek ging in Utrecht. Daarna studeerde ik Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1997 begon ik bij het NOS Journaal als redacteur op de economieredactie. Ik werd televisieverslaggever op de economieredactie en daarna op de binnenlandredactie. Ook heb ik aan de wieg gestaan van het Journaal op 3 (nu NOS op 3).

Ik heb misschien wel het leukste beroep dat er is. Elke dag leer ik nieuwe dingen en mag ik relevante verhalen vertellen aan een groot publiek. Ik vind het geweldig dat ik bij de NOS de kans krijg om dieper in een verhaal te duiken en om daar goede televisie- of radioreportages van te maken.

Tijdens mijn werk heb ik al veel bijzondere en aangrijpende momenten meegemaakt. Zoals de moord op Theo van Gogh en de crash met het vliegtuig van Turkish Airlines. Ook mocht ik verschillende keren verslag doen van de Olympische Spelen, onder meer in Beijing, Londen en Sotsji. In 2006 won ik samen met collega Jikke Zijlstra de journalistieke prijs De Tegel met een item over valse diploma’s.