Martijn Bink

Verslaggever NOS Nieuws

Ik heb misschien wel het leukste beroep dat er is. Elke dag leer ik nieuwe mensen kennen en krijg ik de kans om dieper in een verhaal te duiken, om daar goede televisie- radio- of online-reportages van te maken. Als verslaggever bij NOS Nieuws probeer ik maatschappelijk relevante verhalen te vertellen. En hoop ik mensen een stem te geven, die anders misschien niet gehoord worden.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik journalist wilde worden. Logisch dat ik na de middelbare school naar de School voor Journalistiek ging in Utrecht. Daarna studeerde ik Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1997 begon ik bij het NOS Journaal als redacteur op de economieredactie. Ik werd televisieverslaggever op de economieredactie en daarna op de binnenlandredactie. Ook heb ik aan de wieg gestaan van het Journaal op 3 (nu NOS op 3).

Tijdens mijn werk heb ik al veel bijzondere en aangrijpende momenten meegemaakt. Zoals de moord op Theo van Gogh en de crash met het vliegtuig van Turkish Airlines. Ik mocht meerdere keren verslag doen van de verkiezingen in de Verenigde Staten. En in 2006 won ik samen met collega Jikke Zijlstra de journalistieke prijs De Tegel met een item over valse diploma’s.

Naast mijn werk als verslaggever voor NOS Nieuws, ben ik regelmatig te zien in de programma’s van NOS Evenementen. Zo doe ik sinds 2016 jaarlijks verslag van het bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag. Ook was ik een van de verslaggevers in de speciale Bevrijdingsjournaals die de NOS in 2019 en 2020 uitzond ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Trots ben ik ook op de documentaires die ik (mede) heb mogen maken: Donorbroers (2012)In de Rij voor Anne Frank (2014) en Nieuwlande – Onverzettelijk Onderduikdorp (2022).