Mattijs Van de Wiel

Verslaggever NOS Nieuws

Dit werk mogen doen is een voorrecht. Altijd overal vooraan mogen staan, op de gekste plekken terecht komen, iedereen kunnen spreken. De adrenaline als er groot nieuws is: meteen erop af, als eerste live erbij zijn. En altijd, vooral ook als het minder dringend is: je oren en ogen zo groot mogelijk open zetten. Op zoek gaan naar het beste verhaal, het verhaal achter het verhaal. Proberen te verrassen met vorm en inhoud.

Ik ben opgegroeid in Frankrijk, heb geschiedenis gestudeerd in Leiden, en ben daarna – de jeugddroom – in Hilversum aan de slag gegaan! Eerst Radio 1, binnenland- en buitenlandredacteur. Daarna samen met anderen het nieuws op 3FM opgezet: nieuwe radiovormen ontwikkeld. We wonnen er een Marconi-award mee.

En nu, verslaggever bij NOS nieuws en dan vooral radio. Groot en klein nieuws in het binnenland, grote rechtszaken, live verslaggeving. Veel reizen, dichtbij en tot aan de andere kant van de wereld. Olympische Spelen, Amerikaanse presidentsverkiezingen, de orkaan op de Filipijnen. Het is een voorrecht, en iedere dag weer een genot om dit werk te doen.