Michael de Smit

Verslaggever NOS Jeugdjournaal

In 2008 maakte ik de overstap naar de NOS. Daarvoor was ik verslaggever bij de twee regionale zenders van Zuid-Holland (Omroep West en RTV Rijnmond). 

Ik viel met mijn neus in de boter, want het was in de aanloop naar de verkiezingen in de Verenigde Staten. Een nieuwsgebeurtenis van formaat en een goede binnenkomer om de NOS heel snel van binnenuit te leren kennen. Wat een energie!

Rampen, oorlogen en economische crises later voel ik die energie nog steeds! Het willen vertellen van belangrijke verhalen. Het échte verhaal achter een bericht of persconferentie willen uitzoeken. Onrecht aanpakken en verslag doen van verhalen waarvan ik vind dat ze verteld moeten worden. 

Grote gebeurtenissen, zoals rampen en ongelukken, maken de meeste indruk. Om dan onderdeel te zijn van een team dat er alles aan doet om ons publiek zo goed en zo snel mogelijk te informeren, geeft een kick! Maar ook verslag doen van misstanden en corruptie en daardoor daadwerkelijk iets veranderen, geeft enorm veel voldoening.

Zolang ik me iedere dag mag verbazen, blijf ik dit doen!