Michel Coenen

Nieuwslezer NOS Nieuws

Stukken schrijven voor NOS.nl en dingen voorlezen op de radio, daar weet ik wel raad mee. Maar een stukje over mijzelf schrijven… Vandaar dat hier heel lang een witte pagina stond.

Sinds 2011 werk ik al voor de NOS, meestal voor de radio als redacteur of nieuwslezer. Ver voor mijn NOS-tijd hield ik me al bezig met het medium dat nog altijd het allermooiste is: de radio. Overal en altijd moest die aan. Ook stiekem tijdens de les onder schooltijd. Thuis liggen nog altijd tientallen cassettes en minidiscs vol met opnames. Van toen het nog ‘radionieuwsdienst verzorgd door het ANP’ was.

Al tijdens mijn studio Journalistiek in Tilburg kon ik aan de slag in Hilversum. Na jaren voor commerciële zenders als Radio 538 en Slam FM te hebben gewerkt, maakte ik de overstap naar het ‘serieuze’  werk. Na onder meer een wetenschapsprogramma en de regionale omroepen, kwam ik in 2012 bij NOS op 3 terecht; het nieuws op 3FM. Nieuwslezer Biem Buys bracht de boel voor mij in een stroomversnelling door zijn stem kwijt te raken en mij zijn bulletins te laten lezen. De hoogtepunten van die jaren? Een piepende deur (https://www.youtube.com/watch?v=GlN3rzOeMLk) en het nieuws in het Limburgs tijdens Serious Request (https://www.youtube.com/watch?v=Od2Upwg7_jI).

Sinds 2016 werk ik full-time voor de mooiste nieuwsorganisatie van Nederland. Ik ben regelmatig te horen op de publieke zenders, vooral op NPO Radio 2. Er is niets leukers dan ingewikkelde zaken die in de wereld spelen, zo proberen uit te leggen dat iedereen het snapt. Het is geen werk, het is een hobby!