Michiel Breedveld

Verslaggever Den Haag

Ik heb de politieke journalistiek met de paplepel binnen gekregen. Als zoon van politiek commentator Willem Breedveld van Dagblad Trouw, liep ik als kleine jongen al door de wandelgangen van de Tweede Kamer. Toch was het niet mijn uitdrukkelijke wens in de voetsporen van mijn vader te treden, maar bij toeval kwam ik er toch in terecht. En ik vond er mijn grote passie.

Ik ging na de School voor de Journalistiek in Utrecht werken als regioverslaggever bij De Amersfoortse Courant en het Veluws Dagblad. In Den Haag leerde ik het radio-vak bij Stadsradio Den Haag. Daar werd ik uiteindelijk presentator van de avondshow met nieuws en muziek. In 2001 maakte ik de overstap naar de NOS, de eerste jaren als bureauredacteur voor het Radio 1 Journaal en vanaf 2005 als politiek verslaggever voor de Haagse redactie van de NOS. Eerst voor de radio, later voor TV.

Ik voel me er als een vis in het water, niet in de laatste plaats omdat ik daar in de eerste jaren mijn vader nog regelmatig tegenkwam, maar vooral ook vanwege de mogelijkheid verslag te kunnen doen van relevante maatschappelijke en politieke discussies. Discussies die zich soms herhalen, vaak nieuw zijn, maar altijd relevant. Ik vind het mijn rol die ontwikkelingen te volgen, uit te leggen en te duiden.