Nasrah Habiballah

Correspondent Israël en Palestijnse gebieden

Ik ben bij de NOS begonnen als stagiair bij het Jeugdjournaal. Ik was zo onder de indruk van die grote nieuwsorganisatie waar elke dag zo veel mensen werken om op alle platforms het nieuws te brengen. Met zoveel liefde, passie en gedrevenheid voor het journalistieke werk. En met het verantwoordelijkheidsgevoel dat wij er voor alle Nederlanders zijn. Dat leek mij een mooie club om als journalist bij de te horen en dat lukte! Na mijn stage mocht ik blijven.

Ik wist toen al dat ik uiteindelijk graag correspondent wilde worden. En dan het liefst in Israël en de Palestijnse gebieden. Ik heb op verschillende momenten in zowel Israël als de Palestijnse gebieden gewoond. Elke keer als ik daarvandaan weer naar Nederland vertrok, had ik de hoop ooit als correspondent voor de NOS terug te komen.

Door de jaren heen heb ik op verschillende redacties bij de NOS gewerkt. Zowel als redacteur als verslaggever heb ik items gemaakt voor radio, tv en online. Ik werkte mee aan thema-uitzendingen zoals de verkiezingsuitzending van het NOS Jeugdjournaal en aan het NOS Jaaroverzicht. Een hoogtepunt voor mij was mijn tijd als regiocorrespondent in Rotterdam-Den Haag. Ik begon aan die functie tijdens de coronapandemie en maakte veel verhalen over wat de pandemie voor de meest kwetsbaren in onze samenleving betekende. Nu heb ik dus de baan waar ik al vroeg van droomde: correspondent in Israël en de Palestijnse gebieden.

Ik maak het liefst verhalen met een persoonlijk voorbeeld. Met iemand die kan vertellen wat een bepaald nieuwsfeit voor impact op zijn of haar leven heeft. Iemand die een nieuwsgebeurtenis een gezicht en gevoel kan geven.  Op die manier hoop ik het nieuws dichter bij onze kijkers, lezers en luisteraars te brengen.