Noortje Deutekom

Verslaggever NOS Jeugdjournaal

Het was de week waarin Barack Obama zich kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Ik kwam net terug van een oriëntatiedag bij de Hogeschool Journalistiek in Tilburg en keek naar de analyses vanuit Washington in het Achtuurjournaal. Het was een moment waarin voor mij alles samenkwam. Ik was eruit; ik zou nieuwsjournalist worden en gaan werken voor de NOS. 

Vijf jaar later kreeg ik een plek op de buitenlandredactie als redacteur voor televisie en radio. Het overtrof al mijn verwachtingen; zo’n grote nieuwsvloer vol energie, altijd onder tijdsdruk werken, samenwerken met correspondenten over de hele wereld en live-uitzendingen maken bij groot nieuws, zoals de aanslag op Charlie Hebdo, het overlijden van Nelson Mandela en de ramp met MH17. 

In 2019 greep ik de kans toen er een functie vrijkwam bij het NOS Jeugdjournaal. Ik solliciteerde en kreeg de baan. Als verslaggever en als presentator van de ochtenduitzending probeer ik door te dringen tot de belevingswereld van kinderen en verhalen te vertellen die voor hen belangrijk zijn. Het is een groot feest om vooraan te staan bij groot nieuws en te mogen samenwerken met de leukste kinderen van Nederland.