Olivier de Neve

presentator NOS Journaal Regio

De drang om verhalen te vertellen in tekst, beeld en geluid heb ik al van jongs af aan. Op de basisschool lanceerde ik een eigen ‘tijdschrift’ over videogames: een stapel aan elkaar geniete A4’tjes die de vader van een vriendje had uitgeprint. Het blad was weliswaar geen lang leven beschoren, maar het waren wel de eerste voorzichtige stapjes van een 9-jarige in de journalistiek.

Ik woon al een groot deel van mijn leven in Rotterdam, waar ik na het Erasmiaans Gymnasium een studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit afrondde. In die tijd runde ik als webmaster/hoofdredacteur samen met tien redacteuren meerdere websites. Ook schreef (en schrijf) ik achtergrondverhalen en interviews voor verschillende magazines.

Na mijn studententijd begon ik in 2010 als marketing manager bij een vastgoedorganisatie, een leerzame tijd. Toch besloot ik na een aantal jaar mijn baan op te zeggen en als professioneel singer-songwriter mijn muzikale droom na te jagen. Onder de naam Oliver Alexander zing ik, speel ik piano, schrijf ik eigen liedjes en treed ik op vaak samen met mijn elfkoppige band. Voorlopige hoogtepunten zijn optredens in Paradiso, het Concertgebouw en De Wereld Draait Door, maar ook het moment dat we uitgeroepen werden tot NPO Radio 6 Talent.

Via de muziek ben ik de radio- en tv-wereld ingerold. Tegenwoordig presenteer ik zowel muziekshows als nieuwsprogramma’s en leid ik politieke debatten. Als presentator vind ik het belangrijk om altijd dicht bij de kijker of luisteraar te staan. Ik probeer het nieuws te brengen zoals ik het voel, zowel bij serieuze als luchtiger verhalen.

Sinds begin 2023 ben ik regelmatig te zien als presentator van het regionale nieuws in de NOS Journaals en van het NOS Journaal Regio. Inmiddels ben ik daar een van de vaste gezichten van. Ik vind het een eer om de beste verhalen van de regionale omroepen aan een landelijk publiek te mogen brengen. Daarnaast werk ik bij de NOS als economieredacteur en voor onder andere Rijnmond en Omroep West als presentator. Door mijn binding met de NOS en verschillende regionale omroepen, hoop ik de onderlinge samenwerking nóg verder te verbeteren.