Ragnar Niemeijer

Commentator NOS Sport

Ragnar startte zijn journalistieke loopbaan in 1998 op de sportredactie van het Utrechts Nieuwsblad. Nog tijdens zijn opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ging hij aan de slag op de beeldredactie van NOS Studio Sport.

Na een jaar verruilde Ragnar de televisie voor de radio bij RTV Utrecht. Korte tijd later keerde hij alweer terug bij de NOS, nu als freelancer bij NOS Langs de Lijn, eerst als redacteur, na enkele jaren als voetbalcommentator. In de jaren die volgden kwamen daar twee Olympische sporten bij: roeien en golf. Tegenwoordig is zijn stem ook regelmatig te horen op televisie, niet alleen als commentator maar ook als verslaggever.

Ragnar was aanwezig bij verschillende grote sportevenementen, waaronder het WK Voetbal, de Olympische Spelen en The Open. Hij deed ondermeer verslag van de competitie- ontknoping in het Eredivisie- seizoen 2015/ 2016. Ook was hij te horen bij de KLM Open- overwinningen van golfer Joost Luiten in 2013 en 2016. Tot het faillissement in 2010 was Ragnar enthousiast volger van voetbalclub HFC Haarlem.