Rob van Dijk

Presentator NOS Journaal Regio

Als kind keek ik al elke avond naar het NOS Journaal. Omdat ik graag wilde zien en begrijpen wat er allemaal om me heen gebeurde. Toen was het vooral nieuws uit de hele wereld, inmiddels houd ik me al bijna twintig jaar bezig met nieuws van dichtbij.

Ik ben geboren in Zeist. Daar maakte ik mijn eerste stappen in de journalistiek. Als 15-jarige verslaggever deed ik interviews voor de toenmalige lokale omroep Slotstad Radio. Na mijn opleiding journalistiek aan de Hogeschool Ede begon ik als redacteur en verslaggever bij Radio M Utrecht. Na de radio kwam de overstap naar televisie. Waar ik voor RTV Utrecht verslag deed voor verschillende nieuwsprogramma’s en uiteindelijk ook het nieuws ging presenteren.

Sinds april 2016 ben ik te zien als presentator van het regionale nieuws in de journaals van 12:00 en 15:00. Begin dit jaar kwam daar het NOS Journaal Regio bij. Daar ben ik nu een van de vaste gezichten. Daarnaast werk ik als presentator en eindredacteur bij RTV Utrecht.

We begonnen als een kleine regionale redactie op de nieuwsvloer van de NOS. Inmiddels is de samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen erg gegroeid. Het is mooi om te zien hoe we elkaar versterken.