Robbert Meeder

Presentator NOS Langs de Lijn

Ik word door velen gezien als een ‘radiogek’ in de positieve zin van het woord. Ik ben het daar wel mee eens. Radio is mijn leven. Halverwege de jaren 70 kroop ik voor het eerst achter een microfoon.

Ik was jarenlang diskjockey op diverse piratenstations. Mijn fascinatie voor radio dank ik aan de radioverslagen van Joop Niezen, Theo Koomen en al die anderen. Ik heb er ademloos naar geluisterd. Mijn zolder ligt nog vol met cassettebandjes van hun verslagen.

In de jaren 80 begon mijn professionele carrière. Bij de Wereldomroep combineerde ik 15 jaar lang een baan als technicus met het werken op de sportredactie.

In 2000 vroeg de toenmalige chef van Langs de Lijn, Ferry de Groot, of ik dat programma wilde komen presenteren. Mijn droom kwam uit. Nog elke keer geniet ik van de klanken van de openingstune van het mooiste radioprogramma van Nederland. Inmiddels ben ik een van de vaste presentatoren van Langs de Lijn En Omstreken, een gezamenlijk sport- en nieuwsprogramma met de EO op de doordeweekse avonden op NPO Radio 1. 

Hoogtepunten tot nu toe zijn de Radio Olympia-uitzendingen, in 2012 vanuit Londen met Herman van der Zandt, en de interviews die ik mocht doen in de serie Sportgasten.