Simone Weimans

Presentator NOS Nieuws/ NOS Evenementen

Op 11 juli 2011 om acht uur ’s ochtends presenteerde ik mijn allereerste NOS Journaal. Vooraf scheet ik minstens veertien kleuren en de hoeveelheid lipgloss had achteraf iets minder gekund, maar het was een bijzonder moment.

Televisie was voor mij relatief nieuw na ruim vijftien jaar radio. Na mijn studie Communicatiewetenschappen aan de UvA heb ik bij de Wereldomroep en VARA Radio 1 vele honderden vlieguren gemaakt als verslaggever en presentator van programma’s als Radio Kassa, De Ochtenden en Binnenlandse Kwesties. Na zoveel radiojaren werd het tijd voor verandering en gelukkig kwam de NOS op mijn pad.

Sinds die spannende eerste uitzending overheersen vooral plezier en trots dat ik een van de gezichten mag zijn van de belangrijkste nieuwsorganisatie van Nederland. Mijn allereerste breaking news-uitzending, na het vallen van het kabinet Rutte in 2012, zal ik niet snel vergeten. Ook onze verslaggeving rond de ramp met vlucht MH17 heeft veel indruk gemaakt. De hectiek in je oortje en tegelijkertijd rust uitstralen, de juiste toon raken en de vragen stellen die de kijkers thuis ook hebben. Zo snel en helder mogelijk het laatste nieuws brengen, ik vind het een mooie taak. Kortom, LuckyTV heeft gelijk: het is heel gaaf om bij de NOS te werken.

Toen ik stopte bij VARA Radio 1 om over te stappen naar het NOS Journaal had ik nooit gedacht dat ik bij de radio zou terugkeren in zo’n bijzonder programma met zo’n rijke historie. Invallen bij Het Oog was al speciaal; een eigen vaste dag voelt als een cadeau.